Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі сьогодні бойовики 21 раз обстріляли військових – штаб АТО


Проросійський бойовик, архівне фото
Проросійський бойовик, архівне фото

На Донбасі проросійські бойовики 21 раз обстріляли позиції українських військових.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, біля Мар’їнки сепаратисти прицільно зі стрілецької зброї та гранатометів різних систем водночас обстріляли одразу чотири опорні пункти українських військових.

«Прицільним вогнем зі стрілецької зброї противник намагався дошкулити підрозділам сил АТО в Широкині. Біля Зайцевого наших воїнів вицілював ворожий снайпер. Окрім того, російсько-терористичні війська неодноразово вели турбуючий вогонь зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів в бік українських позицій в районі Пісків та Опитного», – йдеться у повідомленні.

У штабі АТО зауважують, що біля Майорська, Новгородського та Луганського, окрім вищезазначеної зброї, сепаратисти відкривали неприцільний вогонь з гранатометів.

Уранці у штабі АТО повідомляли, що проросійські бойовики завдали увечері 5 січня 14 обстрілів, і заявили, що «ситуація у зоні проведення АТО відносно загострилася».

В угрупованні «ДНР» заявляють, що минулої доби українські військові здійснювали неприцільні обстріли, зокрема з мінометів. В угрупованні «ЛНР» про обстріли не повідомляють.

На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 22 грудня досягли домовленості про черговий, уже шостий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в його порушенні і заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG