Доступність посилання

ТОП новини

У Криму продають Coca-Cola виробництва і України, і Росії


У магазинах і супермаркетах Криму продають напій «Кока-Кола» (Coca-Cola) виробництва як України, так і Росії, повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії.

Наприклад, в магазині «ПУД» (колишній «АТБ» – ред.) в Сімферополі продається «Кока-Кола», вироблена в російському Нижньому Новгороді.

У той же час, в супермаркеті «Фуршет» у Сімферополі продається «Кока-Кола» українського виробництва, вироблена, як повідомляється на етикетці, у грудні 2015 року.

Вранці у вівторок, 5 січня, російське представництво компанії Coca-Cola вибачилося за публікацію карти Росії, на якій були відсутні деякі частини цієї країни, зокрема Калінінградська область і Курильські острови, але також не було і анексованого Криму.

Coca-Cola українського виробництва, яка продається в Криму
Coca-Cola українського виробництва, яка продається в Криму

Це викликало обурення серед українських користувачів соцмереж, багато хто закликав бойкотувати продукцію компанії Coca-Cola. Після того, як навколо цього виник скандал, Coca-Cola взагалі зняла цю карту зі своєї сторінки в російській соцмережі «ВКонтакте», де вона була поширена.

Через це вже російські користувачі соцмереж, що підтримують анексію Криму, стали висловлювати обурення тим, що компанія прислухалася до позиції української сторони, і деякі стали закликати бойкотувати продукцію компанії в Росії.

У той же день українське представництво компанії Coca-Cola вибачилося за «непорозуміння» через публікацію карти Росії, на якій Крим був зображений як частина території цієї країни.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму Росією 20 лютого 2014 року. Країни Заходу застосували низку економічних санкцій щодо Росії. Москва заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG