Доступність посилання

ТОП новини

Третейський суд у Гаазі розгляне позов Коломойського до Росії


Ігор Коломойський (©Shutterstock)
Ігор Коломойський (©Shutterstock)

Третейський суд у Гаазі прийняв до розгляду позов українського бізнесмена Ігоря Коломойського до Росії, повідомляє Reuters.

Претензії стосуються пасажирського терміналу в аеропорту Севастополя «Бельбек», на управління яким, за словами українського олігарха, у нього є права до 2020 року. Заявник стверджує, що Росія порушила двосторонній договір з Україною про інвестиції. Суму позовних вимог суд не назвав. Однак сам Коломойський оцінив свої втрати в 15 мільйонів доларів.

Позов був поданий Коломойським близько року тому, коли він був головою Дніпропетровської облдержадміністрації.

Представники російської сторони заявили, що суд не має повноважень для розгляду цієї справи і не мають наміру брати участь у засіданнях, які традиційно відбуваються за зачиненими дверима.

Після анексії Криму Росією в березні 2014 року влада півострова здійснило експроприацію та «націоналізацію» майна, що належало структурам Ігоря Коломойського. У нього забрали розташовані в Ялті три санаторії і готель, заправні станції, а також приміщення «Приватбанку», який належить бізнесменові.

У Росії Коломойський був заочно заарештований у липні 2014 року. Його звинувачують в організації вбивств і застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни, перешкоджанні професійній діяльності журналістів, викраденні людей.

XS
SM
MD
LG