Доступність посилання

ТОП новини

В Індії помер політик, який виступав за мирний діалог щодо Кашміру


Мохаммад Саїд
Мохаммад Саїд

В Індії помер глава адміністрації штату Джамму і Кашмір Мохаммад Саїд, який виступав за діалог з Пакистаном щодо спірних питань, що стосуються розділеного між країнами регіону.

Причиною смерті 79-річного політика стала інфекція дихальних шляхів, повідомили в керівництві Народної демократичної партії індійського штату.

У політиці Мохаммад Саїд був відомий спробами налагодити контакти з поміркованими представниками повстанців, які діють в Кашмірі, щоб вони мали можливість впливати на ухвалення владою рішень.

Саїд також шукав можливості для розвитку торгівлі, безперешкодних поїздок всередині Кашміру, який залишається розділеним між Індією і Пакистаном з 1947 року.

Індійський прем’єр Нарендри Моді і глава пакистанського уряду Наваз Шаріф, що зустрічалися в минулому місяці, дотримуються збереження діалогу між країнами на високому рівні. При цьому Індія, поклала на сепаратистів відповідальність за недавній напад в Кашмірі на свою авіабазу, і заявляє, що за діями екстремістів можуть стояти зацікавлені структури в Пакистані.

XS
SM
MD
LG