Доступність посилання

ТОП новини

Особу нападника на поліцейську дільницю у Парижі не встановили


Біля місця нападу на поліцейську дільницю у Парижі, 7 січня 2016 року
Біля місця нападу на поліцейську дільницю у Парижі, 7 січня 2016 року

Особу чоловіка, застреленого 7 січня під час спроби нападу на поліцейську дільницю у Парижі, ще не встановили.

Спочатку французька поліція заявила, що це Салах Алі, бездомний виходець з Марокко, якого затримували за крадіжку у 2013 році. Але 8 січня паризький прокурор Франсуа Моленс заявив, ці дані не є достовірними, а нападник був виходцем з Тунісу, а не Марокко. За його словами, на виявленій у загиблого записці з прапором угруповання «Ісламська держава» і словами про помсту за французькі бомбардування у Сирії було написане ім’я, яке силовикам невідоме.

Міністр юстиції Франції Крістіан Тобіра підтвердила відсутність інформації про зв’язки загиблого з якою-небудь радикальної групою.

Напад був скоєний майже відразу після виступу президента Франсуа Олланда перед співробітниками поліції, приуроченого до першої річниці теракту проти редакції журналу Charlie Hebdo у Парижі 7 січня 2015, у результаті чого загинули 12 людей.

У Франції продовжує діяти режим надзвичайного стану, запроваджений після низки вибухів і нападів у Парижі 13 листопада 2015 року, що забрали життя 130 осіб. Відповідальність за це взяло на себе угрупування «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG