Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України вимагає від італійського видання правильно визначити належність Криму


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністерство закордонних справ України вимагає від італійського аналітичного видання «Лімес» замінити на сайті карту, на якій була некоректно позначена територіальна приналежність окупованого Росією Криму.

«Посол України в Італії звернувся до редакції журналу з вимогою привести карти у відповідність до норм міжнародного права», – інформує МЗС України у Facebook.

Серед іншого, у своєму листі український дипломат зазначив, що технічна помилка або свідома провокація, «яка є викликом територіальній цілісності України, ігнорують консолідовану позицію ЄС та ООН щодо невизнання окупації Криму з боку Російської Федерації».

Раніше цього тижня компанія Coca-Cola вибачилася за оприлюднені в Росії мапи цієї країни з окупованим українським Кримом.

У вівторок, 5 січня, російське представництво компанії Coca-Cola розмістило в російській соцмережі «ВКонтакте» мапу Росії, на якій під виглядом частини території цієї країни був зображений тимчасово окупований український Крим.

Після того, як навколо цього спалахнув скандал із закликами до українців бойкотувати продукцію компанії Coca-Cola, вона зняла мапи Росії з соцмережі взагалі.

Як повідомили Радіо Свобода в посольстві України у США, там також порушували питання про публікацію мапи Росії з нібито належним їй українським Кримом і перед американською компанією PepsiCo, на сайті якої теж були матеріали з такими мапами. Ця компанія на запит посольства не відповіла, але помилкові мапи зі свого сайту зняла.

XS
SM
MD
LG