Доступність посилання

ТОП новини

Учасники молодіжного вертепу зі Львова заколядували для дітей з АТО


Львівський вертеп заколядував для дітей із зони АТО (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:53 0:00

У Дніпропетровську 9 січня колядує молодіжний вертеп зі Львова. Студенти, актори-аматори і просто львівська молодь, яка шанує українські звичаї, приїхали на Дніпропетровщину, щоб продемонструвати традиційне різдвяне дійство.

У координаційному центрі для переселенців «Допомога Дніпра» вони заспівали колядок та показали вертепну виставу для десятків дітей з родин переселенців з Донбасу, а також для дітей із зони АТО, яких волонтери привезли до Дніпропетровська на зимові канікули.

В очікуванні гостей із Західної України хлопчики та дівчатка із зони АТО разом з волонтерами центру розучили кілька колядок. Наприкінці свята актори й глядачі отримали солодкі подарунки.

За словами львів’ян-учасників аматорського гурту, свою поїздку на Дніпропетровщину вони зорганізували власним коштом. Зазначають, що головна їхня мета – просвітницька й об’єднавча: нагадати людям на сході України про самобутні народні традиції, побажати миру й злагоди в спільному домі.

«У Львові багато вертепів на Різдво, це дуже гарна атмосфера, вони колядують, люди тішаться. Тут же ці традиції були знищені за часів Радянського Союзу. Отже, наша ідея – приїхати сюди і поширювати те, що тут було, але втратилось. Нас дуже гарно скрізь приймають, відчувається єдність», – сказав Радіо Свобода учасник гурту Антон Розсоловський.

Молодіжний вертеп зі Львова, окрім Дніпропетровська, завітає також до Дніпродзержинська та Кривого Рогу. У програмі візиту – колядування у дитячих та медичних закладах, зокрема, у військовому шпиталі для поранених в АТО бійців, музеях, храмах тощо.

Під час своєї поїздки в Східну Україну молодь зі Львова також поширює співаники з текстами народних та патріотичних пісень.

XS
SM
MD
LG