Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: якщо температура в оселі менше ніж 12 градусів, громадяни не повинні оплачувати рахунок


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що у випадку, якщо температура у помешканні не перевищує 12 градусів за Цельсієм, громадяни не повинні оплачувати рахунок.

Також, за його словами, за кожен градус нижчої температури рахунок за житлово-комунальну послугу мають зменшити на 5%.

«Якщо в вашій квартирі температура не 18 градусів, а 16 градусів, то це означає, що рахунок за житлово-комунальні послуги за цей період повинен бути зменшений на 10%. В тому випадку, якщо температура в вашій оселі 12 градусів, то ви взагалі не повинні оплачувати цей рахунок. Але для цього так само зробіть акт, передайте його до підприємства теплокомуненерго. І це підприємство зобов’язане, я підкреслюю, зобов’язане здійснити перерахунок того рахунку, який виставлений у вашу квартиру», – сказав він у програмі «10 хвилин із прем’єр-міністром».

Яценюк повідомив, що існує механізм перерахунку тарифу: якщо в квартирі температура нижче ніж 18 градусів тепла, потрібно зателефонувати в теплокомуненерго, з яким укладено договір, або в ЖЕК чи ОСББ і запросити комісію, яка повинна прибути протягом 72 годин для того, щоб скласти акт про температуру в помешканні.

У листопаді минулого року прем’єр заявляв, що в уряді працює робоча група, яка розробляє механізм прив’язки рахунків за опалення до температури зовнішнього повітря.

Із 1 квітня мінімальний тариф на газ для населення підвищений в 3,3 рази, до 3600 гривень за тисячу кубометрів. Така ціна діє на обсяг до 200 кубічних метрів на місяць і лише в опалювальний сезон (із 1 жовтня до 30 квітня). Обсяг понад 200 кубометрів на місяць, а також спожитий не в опалювальний сезон газ буде оплачуватися за ціною, майже вдвічі вищою.

Для тих, хто не може самостійно оплатити комунальні послуги, уряд пропонує оформлення субсидій.

XS
SM
MD
LG