Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: питання звільнення з полону Варфоломеєвої обговорюватимуть 13 січня в Мінську


Ukraine – People's deputy Irina Gerashchenko. Kyiv, 23Dec2014
Ukraine – People's deputy Irina Gerashchenko. Kyiv, 23Dec2014

Питання звільнення з полону бойовиків угруповання «ЛНР» Марії Варфоломеєвої буде обговорюватися на черговій зустрічі контактної групи у Мінську 13 січня. Про це повідомила уповноважена президента Україниз питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

«Немає такої зустрічі у Мінську, як і міжнародної зустрічі, де б ми не вимагали звільнення журналістки Варфоломеєвої. Їїпрізвище і історію від нас знають наші європейські колеги і дипломати як приклад безчинств бойовиків, що утримують в полоні не лише військових, але і цивільних, в тому числі журналістів», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, Варфоломеєву неодноразово включали в усі списки на звільнення.

«Кілька разів її звільнення зривалося. Представники так званої «ЛНР» і не приховують, що утримують Варфоломеєву», – додала Геращенко.

Луганська журналістка і громадська активістка Марія Варфоломеєва з січня 2015 року перебуває в полоні сепаратистів «ЛНР», які звинувачують її в «коригуванні вогню ЗСУ», а також співпраці з «Правим сектором».

Наприкінці 2015 року уповноважена президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомляла, що, згідно з уточненою інформацією від СБУ, в списку полонених – 139 українців.

Звільнення та обмін полоненими є однією з умов мінських угод.

XS
SM
MD
LG