Доступність посилання

ТОП новини

ЄС: обстріл лікарні «Лікарів без кордонів» в Ємені є неприйнятним


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Європейський союз назвав неприйнятним і таким, що порушує міжнародне право, обстріл лікарні міжнародної організації «Лікарі без кордонів» в Ємені. Про це йдеться в заяві верховного представника ЄС із закордонних справ Федеріки Могеріні Могеріні і члена Європейської комісії з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями Хрістоса Стіліанідіса.

«Напад на центр охорони здоров’я «Лікарів без кордонів» в районі Разіх на півночі Ємену, який сьогодні призвів до кількох жертв і численних поранених, є неприйнятним», – заявили Федеріка Могеріні і Стіліанідіс.

У ЄС наголошують, що «сторони конфлікту повинні дотримуватися основоположних принципів міжнародного гуманітарного права та утриматися від навмисних нападів на цивільні об’єкти».

«Безперервне ігнорування міжнародного гуманітарного права та основоположних прав людини сторонами конфлікту продовжує заважати зусиллям, спрямованим на політичне вирішення кризи», – зазначається в заяві.

У Євросоюзі заявляють, що конфлікт можна вирішити тільки політичними засобами і закликають усі сторони взяти участь у переговорах під егідою ООН в січні 2016 року.

10 січня міжнародна організація «Лікарі без кордонів» заявила, що на півночі Ємену в результаті потрапляння ракети в одну із лікарень, де працюють її співробітники, загинули щонайменше 3 людини і ще 10 поранені.

Останні місяці у Ємені тривають бої між проурядовими військовими і шиїтськими повстанцями руху Хуті, в результаті чого загинуло майже 6 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG