Доступність посилання

ТОП новини

Киянам перерахують плату за низьку температуру у квартирах – Кличко


Віталій Кличко
Віталій Кличко

Мер Києва Віталій Клично обіцяє, що мешканцям української столиці, у чиїх квартирах було холодно, проведуть перерахунок плати за той період, коли температура не відповідала стандартам.

«Ми повинні зробити все, щоб у будинках киян було тепло і температура у квартирах відповідала нормативам», – заявив Кличко 11 січня під час робочої наради.

За словами київського мера, у місті нарахували 700 будинків, де температура не відповідала стандартам.

10 січня прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що у випадку, якщо температура у помешканні не перевищує 12 градусів за Цельсієм, громадяни не повинні оплачувати рахунок. Також, за його словами, за кожен градус нижчої температури рахунок за житлово-комунальну послугу мають зменшити на 5%.

Яценюк повідомив, що існує механізм перерахунку тарифу: якщо в квартирі температура нижче ніж 18 градусів тепла, потрібно зателефонувати в теплокомуненерго, з яким у них укладено договір, або в ЖЕК чи ОСББ і запросити комісію, яка повинна прибути протягом 72 годин для того, щоб скласти акт про температуру в помешканні.

Минулого тижня температура в Україні опускалася до мінус 20 градусів за Цельсієм.

У листопаді минулого року прем’єр заявляв, що в уряді працює робоча група, яка розробляє механізм прив’язки рахунків за опалення до температури зовнішнього повітря.

Із 1 квітня мінімальний тариф на газ для населення підвищений у 3,3 раза, до 3600 гривень за тисячу кубометрів. Така ціна діє на обсяг до 200 кубічних метрів на місяць і лише в опалювальний сезон (із 1 жовтня до 30 квітня). Обсяг понад 200 кубометрів на місяць, а також спожитий не в опалювальний сезон газ буде оплачуватися за ціною, майже вдвічі вищою.

Для тих, хто не може самостійно оплатити комунальні послуги, уряд пропонує оформлення субсидій.

XS
SM
MD
LG