Доступність посилання

ТОП новини

Деканоїдзе спростовує інформацію ГПУ про переатестацію екс-«беркутівців»


Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе
Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе спростовує інформація Генпрокуратури про переатестацію колишніх «беркутівців», яким оголосили про підозру.

«Інформація Генпрокуратури, що четверо колишніх «беркутівців» пройшли переатестацію, не відповідає дійсності», – повідомила Деканоїдзе 12 січня у Twitter.

Раніше у вівторок у ГПУ повідомили, що 4-м екс-працівникам колишнього підрозділу «Беркут» оголосили підозру щодо подій під час Революції гідності, всі вони пройшли переатестацію.

У ГПУ повідомили, що колишніх «беркутівців» також підозрюють у службових підробленнях рапортів та наданні завідомо неправдивих показань, поєднаних із обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх затримали та притягнули до кримінальної відповідальності.

За інформацією Генпрокуратури, екс-«беркутівці» успішно пройшли переатестацію, а двоє з них отримали підвищення, ставши командирами відділень.

Слідчі проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неправомірних дій працівників правоохоронних органів та суддів стосовно учасників мирних акцій протесту в січні – лютому 2014 року, досудове розслідування триває.

Раніше у Генпрокуратурі повідомляли, що розслідується близько 2000 злочинів, скоєних під час Майдану, всього постраждали понад 2200 людей.

Генеральна прокуратура перевіряє законність дій 200 міліціонерів, 80 прокурорів і 100 суддів при притягненні до відповідальності активістів Майдану.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули. Зокрема, у лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

XS
SM
MD
LG