Доступність посилання

ТОП новини

На території угруповання «ЛНР» не працює низка українських новинних сайтів


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

На території, яку наразі контролює угруповання «ЛНР», заблокували роботу низки українських інформаційних сайтів.

Як повідомили Радіо Свобода місцеві жителі, на цих територіях не працюють сайт Радіо Свобода, сайт видання «Українська правда», Цензор.нет, «Обозреватель», водночас сайт «Кореспондент.нет» працює.

Водночас, інші джерела Радіо Свобода у Луганську кажуть, що частина інтернет-провайдерів все ж таки не заблокувала українські інтернет-сайти.

Раніше головний редактор сайту «Острів» Сергій Гармаш повідомляв, що з 8 січня в Луганську, який контролюють проросійські бойовики, заблоковані більшість українських інформаційних сайтів, зокрема, ТСН, 24 TV, Тиждень, Українська правда, Обозреватель, Новое время. Тоді, 11 січня, він повідомляв, що сайти Радіо Свобода, BBC Україна ще працюють.

Як повідомляє ВВС Україна, це пов’язано з тим, що з 8 січня 2016 року набув чинності наказ «міністерства інформації «ЛНР» про запобігання інформаційній дестабілізації в «республіці», через це заблокували близько 113 українських сайтів.

За приблизними оцінками, на території, яку контролює угруповання «ЛНР», проживають близько 2 мільйонів людей. Офіційних даних наразі немає.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули понад 9 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG