Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі 14 січня спробують повністю припини обстріли – Сайдік


Мартін Сайдік
Мартін Сайдік

Спеціальний представник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік повідомляє, що сторони конфлікту в Україні знову спробують повністю припинити вогонь з 14 січня.

«Наша робота в Мінську ведеться на тлі погіршення відносин між Росією та Україною. Це беззаперечний факт. Не можна сказати, що це не впливає на нашу роботу. Сьогодні Борис Гризлов запропонував зробити ще одну спробу, і всі учасники переговорів погодилися з ним», – сказав Сайдік 13 січня після завершення зустрічі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі, яка проходила у Мінську.

Тим часом речниця представника України у контактній групі, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що за підсумками сьогоднішнього засідання у Мінську сторони домовилися про звільнення з полону найближчим часом понад 50 людей з обох боків конфлікту.

За словами Оліфер, також на зустрічі погодилися, що міжнародні гуманітарні організації, зокрема, Міжнародний комітет Червоного Хреста повинні бути допущені до ув’язнених, які перебувають у місцях позбавлення волі на непідконтрольній Україні частині Донбасу. МКЧХ має бути допущений до українських громадян, які незаконно утримуються в окремих районах Донбасу, додає Оліфер.

Представники сепаратистів, які були присутні на зустрічі у Мінську, наразі не коментували ситуацію.

Наприкінці минулого року на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську досягли домовленості про черговий, уже шостий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в його порушенні і заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG