Доступність посилання

ТОП новини

Ціни на пальне в Україні можуть знизитися за 2 тижні – Міненерго


Ціни на світлі нафтопродукти мають відреагувати на різке падіння нафти упродовж наступних двох тижнів, повідомили в українському Міністерстві енергетики.

«Представники компаній, що постачають бензин та дизельне пальне наголосили, що аналіз ціни можна буде провести лише після завершення січня, який завжди характеризується спадом продажів, та після нових поставок імпортних нафтопродуктів. Нафтотрейдери звернули увагу на структуру ціни бензину, в якій податки та акциз займають більше половини вартості, відтак зниження його ціни не може повністю відповідати ціновій тенденції на нафту», – повідомили увечері 13 січня у Міненерго після наради міністра енергетики Володимира Демчишина та ключових нафтотрейдерів.

Наступна така зустріч має відбутися наприкінці наступного тижня, зазначили у Міненерго.

Раніше 13 січня прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що на тлі здешевлення нафти є можливість для зменшення цін на бензин в Україні.

12 січня ціна нафти марки Brent опустилася нижче 31 долара за барель. За шість днів торгів у новому році нафта подешевшала на 16%. Упродовж 2015 року її ціна загалом впала на 30%.

XS
SM
MD
LG