Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі двоє військових поранені – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу на Донбасі жоден український військовослужбовець не загинув, двоє поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

Це сталося внаслідок того, що військова вантажівка підірвалася на міні неподалік Маріуполя, уточнив речник АТО.

За його словами, вчора обстановка на сході України дещо загострилася – кількість обстрілів з боку сепаратистів значно зросла, двічі проросійські бойовики застосовували важке озброєння – 82-міліметррові міномети.

Мотузяник повідомив, що на донецькому напрямку вчора сепаратисти неодноразово обстрілювали українські позиції біля Троїцького та Луганського.

«Дещо зросла активність ворога у Горлівській агломерації. Місця найбільшого напруження – Зайцеве, Майорськ, Новгородське. Зокрема, саме у Зайцевому відбувся короткотривалий мінометний обстріл українських позицій. На інших ділянках фронту противник застосовував лише стрілецьку зброю та гранатомети різних систем», – сказав він.

Мотузяник також повідомив, що на маріупольському напрямку сепаратисти порушили режим тиші східніше Красногорівки та Мар’їнки, там бойовики застосовували стрілецьку зброю.

Бойовики угруповання «ДНР» заявляють, що вночі українські військові обстріляли територію Донецького аеропорту. Сепаратисти угруповання «ЛНР» про обстріли не повідомляють.

Наприкінці минулого року на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську досягли домовленості про черговий, уже шостий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в його порушенні і заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG