Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко заявляє, що передав компанію Roshen «сліпому трасту»


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що передав свою кондитерську компанію Roshen так званому «сліпому трасту».

«Я підписав договір про передачу моєї частки у Roshen в незалежний траст, який заснований на моделі blind trust. Згідно з провідними міжнародними стандартами, в повній відповідності із законодавством України. Що передбачає цей траст? Перше, на весь час моєї каденції як президента ні я, ні хтось інший не може цей траст розірвати. Друге, за цим договором жоден мій підпис чи вказівка не має жодної юридичної сили. Третє, в якості управління цього трасту призначено респектабельний іноземний банк, який буде володіти, контролювати і управляти активами», – сказав президент під час своєї прес-конференції.

Порошенко також зазначив, що стандарти «сліпого трасту» використовуються американськими і європейськими політиками в аналогічних ситуаціях.

За його словами, це єдиний інструмент для усунення конфлікту інтересів, крім того, «сліпий траст» має повноваження на продаж корпорації, якщо знайде гідного покупця.

У червні минулого року Порошенко заявляв, що готується передати, зокрема, «Липецьку кондитерську фабрику Roshen у траст інвестиційному банку Rothschild, щоб «його прізвище навіть не стояло поруч».

Порошенко обіцяв продати свій бізнес, зокрема компанію Roshen, після обрання його президентом. Він переміг на виборах президента 25 травня 2014 року.

XS
SM
MD
LG