Доступність посилання

ТОП новини

Росія критикує створення трибуналу у справі МН17 до закінчення розслідування


Речниця МЗС Росії Марія Захарова
Речниця МЗС Росії Марія Захарова

Створення трибуналу у справі про катастрофу літака рейсу МН17 над Донбасом до закінчення розслідування суперечить здоровому глузду. Про це заявила 14 січня речниця МЗС Росії Марія Захарова, яку цитує російське державне агентство «РИА Новости».

«Такий підхід свідчить, що немає бажання розібратися в тому, що трапилося насправді, є спроба моментально зробити винними тих, на кого від початку переклали провину», – твердить Захарова.

Раніше 14 січня міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс заявив, що з метою кримінального переслідування винних у катастрофі малайзійського «Боїнга-777» може бути створений міжнародний трибунал.

«Прокурорське розслідування ведеться дуже активно. На цій базі ми вирішуватимемо найближчими місяцями із залученими країнами щодо знаходження найкращого механізму переслідування відповідальних на національному рівні або за допомогою створення країнами спільного суду», – сказав Кундерс.

14 січня у «Росавіації» заявили про недостовірність фактів, викладених в остаточному звіті Ради розслідувань з питань безпеки Нідерландів.

«Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама до Куала Лумпура, був збитий 17 липня 2014 року на сході України. Всі 298 людей, що були на його борту, загинули.

XS
SM
MD
LG