Доступність посилання

ТОП новини

Премʼєр-міністр Македонії подав у відставку


Никола Ґруєвський
Никола Ґруєвський

Прем'єр-міністр Македонії Никола Ґруєвський подав у п’ятницю у відставку відповідно до угоди з опозицією про проведення дострокових парламентських виборів в країні.

Спікер парламенту повідомив, що перед голосуванням за відставку мають відбутися переговори лідерів політичних сил македонського парламенту із єврокомісаром із питань розширення Йоганнесом Ганом.

Очікується, що сьогодні Ган зустрінеться з Ґруєвським і лідерами опозиції щодо реалізації угоди, укладеної за посередництва Євросоюзу, у липні минулого року.

За домовленостями з опозицією, консерватор Ґруєвський має піти у відставку за 100 днів перед виборами, призначеними на 24 квітня 2016 року.

У травні у Македонії відбулися масові протести після оприлюднення відеозаписів чи записів телефонних розмов, із яких випливає, що міністри обговорювали, як фальсифікувати результати виборів, а поліція прослуховувала розмови опозиційних діячів, незалежних журналістів та активістів громадських організацій. Крім того, із записів випливало, що голова уряду і його співробітники нібито приховували вчинене поліцейським у 2011 році вбивство. Ґруєвський, який обіймає посаду з 2006 року, заперечував звинувачення.

XS
SM
MD
LG