Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін відвідає Брюссель 18 січня


Павло Клімкін
Павло Клімкін

Голова МЗС України Павло Клімкін 18 січня відвідає Брюссель, коли Рада Євросоюзу у закордонних справах обговорюватиме зокрема і ситуацію в Україні. Про це мовиться у порядку денному Єврокомісії на 18-24 січня.

Під час візиту Павло Клімкін має зустрітися з віце-президентом Єврокомісії Франсом Тіммермансом, єврокомісаром з питань енергетичного союзу Марошем Шевчовичем і єврокомісаром з торгівлі Сесілією Мальмстрьом.

18 січня міністри закордонних справ ЄС обговорюватимуть документ, в якому від України вимагатиметься призначення віце-прем’єра з питань євроінтеграції. У документі, який підготували дев’ять країн ЄС, говориться про повільні темпи реформування України і міститься заклик до решти країн Євросоюзу активніше сприяти реформам та євроінтеграції України. Також міститься заклик до Києва створити посаду віце-прем’єра з європейської інтеграції. Окрім цього, є заклик і до самого ЄС мати більш активну присутність в Україні – причому концентруватися не лише на Києві, але й активніше йти в регіони – зокрема проектами, які відчують пересічні українці.

Документ, який вдалося отримати Радіо Свобода в європейських інституціях, підготували Данія, Швеція, Польща, Нідерланди, Німеччина, Британія, Румунія, Естонія та Литва.

XS
SM
MD
LG