Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах встановили шибеницю «духовності ОДА» перед погорілим театром 


Інсталяцію із символічного намету з обгорілим верхом та бутафорії «духовності ОДА» встановили у суботу, 16 січня, учасники творчого клубу «Чашка кави.Че» під стінами Черкаського академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка. Таким чином активісти нагадали жителям міста й чиновникам про пожежу, що сталась в театрі півроку тому, а ремонт досі не провели.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, в приміщенні театру на сьогодні лише розібрали завали, не спорудивши навіть тимчасового накриття. Внаслідок цього театр усередині засніжило.

«Восени ми тиждень стояли перед театром. А зараз вийшли, тому що вже півроку нічого не відбувається. Ми бачили фото того, що всередині із снігом, тому вирішили ще раз вийти. Ця інсталяція – це візуалізація ставлення влади й суспільства до проблеми театру», – пояснила учасниця творчого клубу «Чашка кави.Че» Ірма Пашківська.

За задумом організаторів, цього разу інсталяція перед черкаським театром стоятиме упродовж двох днів.

Пожежа в Черкаському театрі сталася 1 липня і тривала кілька годин. Займання відбулося на третьому поверсі глядацької зали. У результаті зала згоріла: обвалилися усі поверхи і дах. Пожежникам вдалося врятували сценічну й адміністративну частини театру. За попередніми висновками, сума збитків становить близько 83 мільйонів гривень. Згідно з висновками слідства, це був умисний підпал.

Наприкінці 2015 року Кабмін спрямував із резервного фонду 16,4 мільйона гривень на ліквідацію наслідків пожежі. Втім, із цих коштів за 6 останніх днів року вдалося освоїти лише півмільйона, решту повернули в держбюджет. В Черкаській облдержадміністрації кажуть, що знову направили звернення до Кабміну про надання коштів на ліквідацію наслідків, а також на повну реконструкцію театру.

XS
SM
MD
LG