Доступність посилання

ТОП новини

Криворіжці мітингуватимуть у Києві через непідписаний закон про нові вибори мера


Жителі Кривого Рогу мають намір мітингувати в Києві, вимагаючи від голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана підписання закону про нові вибори мера міста. Про це активісти заявили в неділю, 17 січня, на черговому вічі та зустрічі з народним депутатом України Семеном Семенченком.

За словами учасників зустрічі, в заході цього разу взяло участь небагато людей, вони обговорили деталі поїздки та проведення в Кривому Розі традиційного віча на підтримку чесних виборів.

Водночас Семен Семенченко на своїй сторінці у Фейсбуці в неділю написав, що у першому в цьому році вічі в Кривому Розі взяли участь сотні людей.

«Закон, ухвалений Радою в кінці грудня, в якому констатуються численні факти фальсифікацій і призначаються позачергові вибори міського голови, не підписаний президентом України і головою ВР. Криворіжці побоюються, що будуть зірвані терміни проведення виборів і фактично закон неможливо буде виконати. Але люди здаватися не мають наміру», – зазначив він.

За офіційними даними, в Кривому Розі на виборах 15 листопада за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси. Упродовж місяця в місті тривали протести «проти фальшувань результатів виборів». «Опозиційний блок» вважає ті вибори законними.

Верховна Рада України призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу Дніпропетровської області на 27 березня 2016 року.

XS
SM
MD
LG