Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк і представники Німеччини і Франції обговорили Донбас


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк і зовнішньополітичні радники керівників Німеччини і Франції обговорили актуальні питання мирного врегулювання в окремих районах Донецької і Луганської областей та відновлення територіальної цілісності України, повідомили в уряді.

Прем’єр зустрівся з французько-німецькою делегацією на чолі з дипломатичним радником федерального канцлера Німеччини Крістофом Гойсґеном та дипломатичним радником президента Франції Жаком Одібером, інформує департамент інформації та комунікацій із громадськістю секретаріату Кабінету міністрів.

Співрозмовники також обговорили окремі аспекти співробітництва між Україною та Європейським союзом та першочергові завдання в контексті європейської інтеграції України, мовиться в повідомленні.

Інших подробиць пресова служба Кабміну не навела.

Минулого тижня повідомляли, що представники канцлера Німеччини Анґели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда відвідають Україну і Росію для переговорів, у першу чергу, щодо врегулювання в частині сходу України.

Цьому повідомленню передувала низка дипломатичних зустрічей – зокрема, телефонна розмова 13 січня президента України Петра Порошенка з канцлером Німеччини і президентом Франції, що стосувалася виконання мінських домовленостей, і телефонна розмова того ж дня президента США Барака Обами з президентом Росії Володимиром Путіним, що теж стосувалася врегулювання в Україні, – або зустріч 15 січня помічника державного секретаря США Вікторії Нуланд із помічником президента Росії Владиславом Сурковим, на якій теж обговорювали становище в Україні.

XS
SM
MD
LG