Доступність посилання

ТОП новини

Президент звільнив 4 суддів, зокрема Родіона Кірєєва, що виніс вирок у «газовій» справі Тимошенко


©Shutterstock
©Shutterstock

Адміністрація президента України у вівторок повідомляє про звільнення Петром Порошенком чотирьох суддів, з відповідним проханням про що звернулася Вища рада юстиції за підсумками перевірок. Як йдеться на сайті президента, серед звільнених є суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв, який виніс вирок у «газовій» справі щодо екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

«За висновком Вищої ради юстиції, під час розгляду кримінальної справи за обвинуваченням колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко він (Кірєєв – ред.) безпідставно змінив запобіжний захід з підписки про невиїзд на тримання під вартою, чим допустив свавільне та незаконне позбавлення її волі», йдеться в повідомленні.

Серед звільнених президентом за пропозицією Вищої ради юстиції вказуються також імена судді Червонозаводського райсуду Харкова Олени Васильєвої та судді Оболонського райсуду Києва Віталія Літвінова через зловживання у справі майданівців, а також судді Ленінського райсуду Луганська Олексія Золотарьова через неправові рішення щодо права власності на трубопроводи в Луганській області.

На початку минулого року Верховна Рада дозволила затримання та арешт судді Печерського райсуду Києва Родіона Кірєєва, який виніс вирок у «газовій» справі щодо екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

З квітня 2014 року генпрокуратура розслідує кримінальне провадження, відкрите щодо судді Родіона Кірєєва. За даними відомства, суддя Кірєєв «виніс завідомо неправосудну постанову про зміну підсудній Тимошенко запобіжного заходу із підписки про невиїзд на взяття під варту». У липні 2014 року МВС оголосило Кірєєва у розшук.

XS
SM
MD
LG