Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі втрат серед українських військових немає – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі жоден український військовий не загинув і не був поранений, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, на луганському напрямку вчора бойові дії не велися, а на донецькому напрямку тривають бойові дії низької інтенсивності.

«Противник продовжує використовувати важке озброєння. Зокрема, вчора поблизу Луганського бойовики двічі обстріляли наші укріплення з БМП. Поблизу Красногорівки противник застосував 100-міліметрову гармату «Рапіра» та міномет. У Пісках та Опитному працювали ворожі снайпери. Обстріли зі стрілецької зброї та гранатометів вчора зафіксовано на Світлодарській дузі, поблизу Горлівської агломерації, в районі Донецького аеропорту», – сказав він.

Речник АТО повідомив, що біля Старогнатівки сепаратисти обстріляли українські позиції з БМП та зенітної установки, а в районі Лебединського відбулися 2 мінометних обстріли з боку бойовиків, у Широкині сепаратисти також застосовували 82-міліметровий міномет та легке озброєння.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що вчора ввечері українські військові обстріляли околиці села Саханка і Комінтернове. В угрупованні «ЛНР» про обстріли не повідомляють.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Відтоді, однак, у зоні АТО сторони конфлікту вже неодноразово звинуватили одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG