Доступність посилання

ТОП новини

Відповідальність за вибух у Пакистані взяв на себе «Талібан»


На місці вибуху поблизу Пешавара, 19 січня 2016 року
На місці вибуху поблизу Пешавара, 19 січня 2016 року

Пакистанський «Талібан» взяв на себе відповідальність за вибух на поліцейському контрольно-пропускному пункті на північному заході Пакистану, внаслідок якого 11 людей загинули, 20 були поранені. Про це йдеться в листі, який надійшов на електронну пошту Пакистанської редакції Радіо Свобода.

Вибух прогримів на дорозі, що веде з міста Пешавар до Хайберського перевалу і сусіднього Афганістану. Це також неподалік району, де пакистанські сили безпеки борються з талібами й інших збройними угрупованнями.

Офіційний представник поліції Пешавара Ікбал Хан повідомив, що серед загиблих є щонайменше п’ятеро поліцейських, цивільні і принаймні одна дитина. Він припустив, що атака, була здійснена смертником на мотоциклі, який активував вибухівку, як тільки на КПП прибув начальник місцевої поліції.

За непідтвердженими повідомленнями, начальник поліції також є серед убитих.

Угруповання «Талібан», що діє в Пакистані, є союзником афганських талібів і має схожу джигадистську ідеологію, але діє як окремий суб’єкт, ціллю якого є повалення пакистанської держави і встановлення суворого ісламського правління.

XS
SM
MD
LG