Доступність посилання

ТОП новини

У черкаських школах і позашкільних закладах тимчасово зупинили навчальний процес


Черкаси, 19 січня 2016 року
Черкаси, 19 січня 2016 року

У Черкасах відсьогодні і до 23 січня включно зупинили навчальний процес у загальноосвітніх закладах у зв’язку зі складними погодними умовами та загостренням епідемічної ситуації з гострих респіраторних захворювань та грипу.

Сьогодні виконавчий комітет міськради Черкас ухвалив таке ж рішення і щодо позашкільних закладів, однак дитячі садочки поки що продовжать роботу.

Як повідомив Радіо Свобода директор міського департаменту охорони здоров’я Олег Стадник, за минулий тиждень рівень захворюваності у Черкасах зріс удвічі.

«І коли під кінець дня, у понеділок, стало зрозуміло, що за один день кількість хворих збільшилась на 300 людей, що становить майже 15% від минулого тижня, на тлі штормового попередження і сильного снігопаду, я вважаю, що дії комісії були адекватними. З такими темпами епідпоріг був би перевищений завтра-післязавтра. В умовах засніженого міста все одно навчальний процес був би напівзірваний», – зазначив він, коментуючи учорашнє рішення про зупинення навчального процесу, яке міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила увечері на позачерговому засіданні.

За словами Стадника, під час канікул рівень захворюваності був удвічі нижчим, аніж перед їх початком.

У черкаських школах після новорічних свят навчання відновилося 13 січня.

У Черкаській облдержадміністрації також рекомендували запровадити обмежувальні заходи в області. За повідомленням прес-служби установи, епідеміологічний поріг на Черкащині перевищений лише у двох районах: Христинівському та Городищенському.

Від початку епідсезону, тобто з жовтня минулого року, в області на грип і ГРВІ захворіли майже 74 тисячі людей, понад 48 тисяч – це діти. Від ускладнень уже померли двоє людей.

XS
SM
MD
LG