Доступність посилання

ТОП новини

Вашингтон і Москва підтвердили зустріч Керрі й Лаврова про Сирію й Україну


Сергій Лавров (л) і Джон Керрі (п), архівне фото
Сергій Лавров (л) і Джон Керрі (п), архівне фото

У зовнішньополітичних відомствах США і Росії підтвердили у вівторок плановану на середу, 20 січня, зустріч керівників цих відомств на теми врегулювання в Сирії і в Україні.

Зокрема, як повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ Росії, його голова Сергій Лавров і державний секретар США Джон Керрі зустрінуться у швейцарському Цюріху, щоб продовжити розгляд шляхів урегулювання сирійської кризи і конфлікту в Україні.

Речник Державного департаменту США Джон Кербі, зі свого боку, повідомив, що в перебігу переговорів держсекретаря США і міністра закордонних справ Росії вони, крім Сирії, «також, звичайно, як і завжди, будуть говорити про Україну». При цьому речник наголосив: «Наше тверде бажання – щоб мінські угоди були повністю виконані».

Останнім часом відбулася й відбувається ціла низка дипломатичних заходів, пов’язаних із пошуками врегулювання в частині сходу України. Серед них були телефонні розмови президента України Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангґелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом, телефонна розмова президента США Барака Обами з президентом Росії Володимиром Путіним, неочікуваний приліт представника Росії на переговорах у Мінську Бориса Гризлова до Києва, зустріч міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з головами МЗС «країн-друзів України» у Брюсселі чи переговори помічника державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторії Нуланд із помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

XS
SM
MD
LG