Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко доручив представництву в Криму сприяти дотриманню прав громадян


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав указ щодо питань представництва президента України в Автономній республіці Крим.

Як повідомляє прес-служба президента, представництво має сприяти додержанню конституційних прав і свобод громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території або переселилися з неї та перебувають на вільній території України, зокрема, вживати заходів щодо підтримки та забезпечення політичних, соціальних, інформаційних, культурних та інших зв’язків з громадянами України, які проживають на тимчасово окупованій території.

Також в указі визнається за доцільне тимчасове розміщення представництва у Херсоні, а деяких його структурних підрозділів – у Києві.

Гранична чисельність працівників представництва – 28, що на 7 менше від раніше встановленої.

Після анексії Криму Росією в березні 2014 року в Херсоні функціонує постійне представництво президента України в Криму, прокуратура АРК при Генпрокуратурі України, яка зараз базується в Києві. При президенті України створили офіс уповноваженого у справах кримськотатарського народу, який очолює Мустафа Джемілєв.

XS
SM
MD
LG