Доступність посилання

ТОП новини

Голова Слідчого комітету Росії заявив про розкриття вбивства Нємцова


«Народний меморіал» на місці вбивства Бориса Нємцова, який час від часу ліквідовує російська влада
«Народний меморіал» на місці вбивства Бориса Нємцова, який час від часу ліквідовує російська влада

Голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін заявив, що вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова розкрите, повідомляє російське агентство «Інтерфакс». Воно посилається на інтерв’ю Бастрикіна офіційній урядовій «Російській газеті», що має бути оприлюднене в четвер, 21 січня.

Інших подробиць навколо цієї заяви ще немає.

Родичі Нємцова вже багато разів казали, що не згодні з заявами про розкриття вбивства, нагадав їхній представник, адвокат Вадим Прохоров. За його словами, родичі вважають, що людина, яку слідство назвало замовником і організатором убивства, не могла відіграти таку роль, бо не мала мотиву для цього. На думку Прохорова, слідство намагається вивести з-під удару справжніх замовників злочину.

Колишній боєць батальйону «Північ» Міністерства внутрішніх справ Чечні Руслан Мухудінов, якого слідство офіційно вважає можливим замовником і організатором убивства Бориса Нємцова, був водієм і особистим помічником колишнього командира батальйону «Північ» Руслана Ґеремеєва, що є особою, наближеною до голови Чечні Рамзана Кадирова. Родичі й однодумці Нємцова вважають, що Ґеремеєв причетний до вбивства.

Раніше в середу, 20 січня, російське агентство «РБК» повідомило, посилаючись на «джерело, наближене до розслідування», що слідство двічі намагалося висунути Ґеремеєву заочні обвинувачення, але щоразу постанови про це відмовлявся підписати Бастрикін, мотивуючи відмови браком доказів.

Російського опозиційного політика Бориса Нємцова вбили пізно ввечері 27 лютого 2015 року в самому центрі Москви, за кількасот метрів від стін Кремля. Наразі у справі арештовані п’ятеро людей, яким висунули обвинувачення у причетності до вбивства. Мухудінов наразі числиться арештованим заочно і перебуває в розшуку.

XS
SM
MD
LG