Доступність посилання

ТОП новини

У Словаччині затвердили підготовку до прийняття нового штабу розгортання Сил високої готовності НАТО


©Shutterstock
©Shutterstock

Уряд Словаччини затвердив у середу оголошення тендеру на реконструкцію будови для нового штабу НАТО. Адміністративна будівля в одній із військових частин у столиці Братиславі, що нині не використовується, має бути готова прийняти цей штаб у вересні цього року.

Як сказав міністр оборони Словаччини Мартін Глвач, це приміщення Північноатлантичний союз вибрав сам, НАТО також частково фінансуватиме ремонт і реконструкцію будівлі під потреби роботи штабу з урахуванням вимог НАТО до технологічності обладнання, питань безпеки, можливості встановити системи зв’язку й комп’ютерні мережі.

Цей так званий Підрозділ інтеграції сил НАТО стане власне передовим штабом розгортання Сил високої готовності НАТО, створених 2015 року у відповідь на зростання агресивності Росії.

Метою роботи нового штабу НАТО у Словаччині є підвищення дієздатності Північноатлантичного союзу, полегшення роботи Сил високої готовності, забезпечення безперешкодного пересування військ НАТО у випадку їхнього входження на терени Словаччини. Важливим завданням діяльності штабу у Братиславі буде також координація навчань між Збройними силами Словаччини і НАТО.

У складі багатонаціонального штабу працюватиме 41 особа, з них 21 людина представлятиме Словаччину, решта – інші країни-члени НАТО, повідомляють словацькі засоби інформації.

Такі штаби у вересні минулого року вже запрацювали у трьох країнах Балтії – Литві, Латвії й Естонії, – а також у Польщі, Румунії й Болгарії. Наступними країнами-членами НАТО, де будуть розміщені такі штаби, стануть Словаччина й Угорщина. Північноатлантичний союз готовий відкрити такі штаби і в інших зацікавлених країнах-членах.

Словаччина є членом НАТО від березня 2003 року.

XS
SM
MD
LG