Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликав МКЧХ активізувати зусилля для звільнення українських заручників


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко закликає Міжнародний комітет Червоного Хреста активізувати зусилля для звільнення всіх українських заручників, яких утримують на окупованих територіях і в Росії, в тому числі режисера Олега Сенцова і Надію Савченко. Як повідомляє прес-служба голови держави, Порошенко зустрівся з президентом МКЧХ Петером Маурером під час щорічних зборів Всесвітнього економічного форуму у Давосі.

Президент України також заявив про важливість позиції МКЧХ у питанні порушення прав людини у Криму щодо кримських татар.

За даними прес-служби глави держави, Маурер наголосив, що Міжнародний комітет Червоного Хреста залишатиметься надійним партнером у подоланні тих викликів, які постали перед Україною. Він повідомив про наміри залучити на гуманітарну діяльність місії МКЧХ у 2016 році понад 64 мільйони доларів на додаток до майже 100 мільйонів, які були витрачені на реалізацію проектів допомоги в Україні протягом 2014–2015 років.

За офіційними даними, СБУ звільнила 2 998 осіб, які перебували в полоні бойовиків. Досі насильно утримується ще 131 людина.

Днями активісти кампанії #LetMyPeopleGo презентували звіт «28 заручників Кремля», де зібрані справи українців, ув’язнених із політичних мотивів у Росії і тимчасово окупованому Криму.

XS
SM
MD
LG