Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ: активісти вимагають дорозслідування побиття учасників Євромайдану у 2014 році


У Дніпропетровську активісти, учасники подій Євромайдану, обурені діями правоохоронних органів щодо розслідування побиття так званими «тітушками» мирних громадян, що сталосябіля будівлі облдержадміністрації 26 січня 2014 року. Про це заявили активісти громадської організації «Євромайдан – Дніпро».

За словами голови організації Віктора Таратушки, зокрема, обурення активістів викликала інформація про те, що головного підозрюваного в організації «тітушок» уже відпустили під домашній арешт.

На думку активістів, справу мають відправити на дорозслідування, аби відповідальність понесли не лише виконавці, а й організатори побиття.

«Організатори цих подій відомі – це конкретні особи, які сидять сьогодні у владних кабінетах, та ніяких претензій ніхто до них не пред’являє. Люди з лопатами та палицями не просто туди приїхали, а були кимось організовані. Ми обурені тим, що людей, щодо яких проводилося слідство, наразі відпустили з СІЗО», – зазначив Таратушка.

За словами учасників прес-конференції, якщо до 23 лютого справа щодо дніпропетровських євромайданівців «не зрушиться», частина активістів оголосять голодування біля будівлі облпрокуратури.

19 січня 2016 року заступник прокурора Дніпропетровської області Олег Халін повідомив, що чоловіку, підозрюваному в організації побиття «тітушками» учасників мирного мітингу під Дніпропетровської облдержадміністрацією під час Революції гідності, змінили запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт. Це рішення ухвалив Кіровський районний суд міста.

Водночас співробітник прокуратури поінформував, що з десятків осіб, які брали участь у побитті євромайданівців, засудили трьох.

26 січня 2014 року під Дніпропетровською облдержадміністрацією під час акції протесту проти тодішньої влади і на підтримку євроінтеграції сталось побиття «тітушками» мирних демонстрантів, постраждали десятки людей, зокрема, журналісти.

Тоді ж були затримані та утримувались під вартою через звинувачення «в організації масових заворушень» 22 мирних громадянина як учасники мітингу, так і непричетні люди.

У лютому 2014 року справи проти всіх затриманих були закриті прокуратурою.

Фігурантами в справі, порушеній через побиття людей під ОДА, зокрема, є колишні заступник Дніпропетровської ОДА та заступник голови обласної ради, які забезпечували молодикам спортивної статури доступ до адмінбудівель.

XS
SM
MD
LG