Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація в зоні АТО різко загострилася, 69 обстрілів – штаб


Впродовж доби 21 січня проросійські бойовики на Донбасі завдали 69 обстрілів позицій українських військових. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО і додає, що «ситуація різко загострилася».

Впродовж ночі 22 січня сепаратисти продовжили обстріли, застосовуючи при цьому також зброю, заборонену мінськими домовленостями, інформують українські військові.

Поблизу Донецька активнність бойовиків зафіксована в Пісках, Опитному, Красногорівці та Мар’їнці, на Артемівському напрямку – неподалік Троїцького, Зайцевого та Майорська. Кілька обстрілів сталося також на Маріупольському та Лугкнському напрямках, стверджують у штабі.

В угрупованні «ДНР» Збройні сили України звинувачують в обстрілах околиць Донецька та Горлівки увечері 21 січня. Також представник донецьких сепаратистів стверджує, що українські військові завищують кількість обстрілів своїх позицій нібито для дезінформування ОБСЄ.

В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Відтоді, однак, у зоні АТО сторони конфлікту вже неодноразово звинуватили одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG