Доступність посилання

ТОП новини

Італійський артист Сафіна відмовився від концертів у Криму


Італійський співак Алессандро Сафіна заявив, що скасовує два свої концерти в Криму, заплановані на лютий у Сімферополі й Севастополі. Про це йдеться в заяві на офіційній сторінці артиста у Facebook.

Італійський співак Алессандро Сафіна заявив, що скасовує два своїх концерти в Криму, заплановані на лютий у Сімферополі й Севастополі. Про це йдеться в заяві на офіційній сторінці артиста у Facebook.

«Останнім часом українська влада ввела певні обмеження, згідно з якими той, хто в’їжджає в регіон Криму, вважатиметься небажаною особою в Україні. Таким чином, я вважав за необхідне повідомити про це промоутеру з Криму, виклавши мій намір провести ці два концерти після врегулювання конфліктної ситуації, в надії на те, що це вирішиться якомога швидше, не стільки для мене особисто і для проведення моїх концертів, а з причин значно більш важливих і глибоких, пов’язаних зі стражданнями в житті стількох людей », – сказано в заяві.

Артист зазначає, що був готовий компенсувати можливі матеріальні витрати, пов’язані з рекламою й організацією концертів, які були вже проплачені.

«На жаль, промоутер з Криму виявилася особою, не здатною до розуміння, не захотіла прийняти мою пропозицію, більше того – погрожувала мені скандалами і відповідними заходами. Таким чином, внаслідок нераціональної й егоїстичної поведінки цієї людини, яка спробувала мене скомпрометувати, використовуючи дезінформацію і скандал з метою надати цьому факту політичне забарвлення, я вирішив перервати з нею відносини і остаточно скасувати ці два концерти», – зазначено в заяві.

Днями міністр культури України В’ячеслав Кириленко заявив, що концерти Сафіни в містах материкової України не відбудуться, якщо він виступатиме в анексованому Росією Криму.

Міністерство культури України звернулося до Служби безпеки і Міністерства закордонних справ України з проханням встановити законність візиту Сафіни до Криму.

XS
SM
MD
LG