Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд переніс розгляд скарги Корбана на 25 січня


Геннадій Корбан
Геннадій Корбан

Апеляційний суд Києва переніс на 25 січня розгляд скарги захисту лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана на рішення Дніпровського райсуду про тримання його під вартою. Про це заявив суддя-доповідач у справі Денис Масенко.

Суд також на засіданні у п’ятницю задовольнив клопотання прокуратури про приєднання до справи протоколу допиту лікаря Інституту імені Амосова, де Геннадію Корбану наприкінці грудня 2015 року робили операцію.

За даними прокурора Олександра Голінченка, йдеться про допит жінки-лікаря 1985 року народження Катерини Пукас, яка після огляду заявляла, що Корбан на час перебування в лікарні перебував у задовільному стані.

Адвокати Корбана у відповідь заявили, що їхній підзахисний «не знає такого лікаря», а документ про допит свідка був оформлений 5 січня, коли Корбан ще два тижні після того перебував на стаціонарному лікуванні.

Сьогодні Апеляційний суд Києва продовжив розгляд скарги адвокатів лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана на рішення про тримання його під вартою. Розгляд апеляції Корбана розпочався 5 січня, проте захисники підозрюваного одразу ж заявили про відвід двом із трьох суддів.

28 грудня 2015 року Дніпровський районний суд Києва вирішив змінити Корбану запобіжний захід з домашнього арешту на тримання під вартою терміном до 25 лютого 2016 року. Засідання щодо зміни запобіжного заходу тривало кілька днів.

31 жовтня 2015 року лідера партії «Укроп» затримала СБУ. Його підозрюють у причетності до викрадення людей, у створенні злочинної організації, перешкоджанні діяльності виборчих комісій та привласненні коштів благодійної організації в особливо великих розмірах. Корбан причетність до цих злочинів відкидає.

XS
SM
MD
LG