Доступність посилання

ТОП новини

Українська делегація покинула засідання ОЧЕС через початок головування Росії – генконсул в Стамбулі


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Делегація України в Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС) у п’ятницю, 22 січня, покинула засідання цієї організації через початок головування в ній Російської Федерації. Про це повідомив генеральний консул України в Стамбулі Василь Боднар.

«Делегація України вчинила дипломатичний демарш у зв'язку з початком російського головування в Організації Чорноморського економічного співробітництва. Серед іншого наголошено, що шляхом окупації Криму Росія порушила як міжнародне право, територіальну цілісність України, так і засадничий принцип ОЧЕС щодо перетворення Чорноморського регіону в регіон миру, стабільності та процвітання. Агресивна політика Росії стоїть на заваді розвитку економічного співробітництва в різних галузях багатосторонньої взаємодії», – написав Василь Боднар у Facebook.

За словами Боднара, позицію України підтримали низка держав-членів ОЧЕС. Про те, чи покинув і ще хтось із делегатів засідання, окрім України, не повідомляється.

До Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС) зі штаб-квартирою у Стамбулі входять 12 держав Причорномор'я і Південних Балкан.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Країни Заходу також не визнають анексію Криму. Росія називає окупацію півострова «відновленням історичної справедливості». Україна і Захід також звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG