Доступність посилання

ТОП новини

«Прикордонники» сепаратистів почали збирати мита зі ввезених товарів – ОБСЄ


Біля одного з блокпостів на лінії контакту, ілюстраційне фото
Біля одного з блокпостів на лінії контакту, ілюстраційне фото

Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомляє, що на встановленому сепаратистами новому блокпості на околиці Горлівки тепер записують паспортні дані всіх, хто перетинає лінію контакту, і збирають «мито» з товарів, що ввозяться на тимчасово окуповані території з вільних.

Про це повідомив членам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, що відвідали цей блокпост у четвер, 21 січня, один із присутніх там бойовиків угруповання «ДНР». За його словами, блокпост встановили «прикордонники» сепаратистів у вівторок, 19 січня.

Бойовик сказав спостерігачам ОБСЄ, що, якщо вони забажають перетнути лінію контакту, їм теж доведеться подати дані своїх закордонних паспортів, хоча члени місії й не мали такого наміру, мовиться в повідомленні.

Цивільні мешканці, що стояли в черзі на перетин лінії контакту, поскаржилися спостерігачам, що сепаратистський «контроль» триває довго – близько 25 хвилин на людину. За словами людей, які наводить ОБСЄ, бойовики сказали їм, що ввозити на тимчасово захоплену угрупованням «ДНР» територію можна не більше ніж 50 кілограмів продуктів харчування. При цьому, скаржилися також мешканці, перевірка речей була випадковою, а люди, які здійснювали її, не мали ваги, щоб зважити вантаж.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні працює на всій території держави, за винятком окупованого Росією Криму і деяких частин окупованих територій на Донбасі, куди її спостерігачів не допускають російські чи сепаратистські сили.

XS
SM
MD
LG