Доступність посилання

ТОП новини

У Польщі відбулись масові мітинги на захист демократії


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У суботу, 23 січня, Комітет із захисту демократії організував у понад 30 польських містах і на території представництв Польщі за кордоном мітинги і демонстрації під гаслом «Захисти свою свободу».

«Ми хочемо продемонструвати, що не дозволимо позбавити нас волі. Наше сьогоднішнє гасло «Захисти свою свободу» пов'язане з історичним закликом, під який поляки, не лише самі, виступали сторіттями: «За нашу і вашу свободу!», – заявив під час мітингу у Варшаві лідер Комітету на захист демократії Матеуш Кійовський.

Учасники варшавської демонстрації, яка закінчилася біля президентського палацу, протестували також проти запланованих змін про розширення повноважень спецслужб, зокрема щодо дозволу на стеження за переписками в Інтернеті. Влада аргументує такий крок необхідністю боротьби із тероризмом.

Акції протесту пройшли також у Кракові, Вроцлаві, Ґданську, а також біля польських диппредставництв в Лондоні, Берліні та Парижі. У деяких містах були нечисельні контрдемонстрації.

Активісти Комітету із захисту демократії регулярно проводять багатотисячні демонстрації проти дій правлячої партії «Право і справедливість» щодо, як вони стверджують, спроб влади політизувати Конституційний суд і впливу на громадські ЗМІ. Влада будь-які звинувачення відкидає і заявляє, що здійснює реформи в країні.

XS
SM
MD
LG