Доступність посилання

ТОП новини

У Києві відбулася перша фотосесія незвичного волонтерського проекту


У суботу, 23 січня, в Києві з ініціативи волонтерів і громадської організації «Оберіг країни» відбулася перша фотосесія нового мистецького проекту. Його завдання – показати, якими є в мирному житті та на передовій українці, яким випала честь захищати Україну.

Як повідомила Радіо Свобода одна з ініціаторів проекту Тетяна Грубенюк, він розділений на вісім блоків, кожен із яких має десятеро героїв і приурочений до певної події, дати або проблематики.

«23 січня зроблена перша фотосесія – професійні фотографи зробили портрети двох молодят, які побрались на початку війни і разом пройшли усі випробування. Далі робота ще з кількома подружжями, їх не просто фотографують, а ще записують їхню історію знайомства тощо. Цей блок буде готовий до дня святого Валентина, 14 лютого. До 8 березня в другому блоці проекту ми сфотографуємо десятьох жінок, які воюють на передовій: зробимо їхні «домашні» світлини і ті, на яких вони будуть у камуфляжі», – пояснила Грубенюк.

Серед інших блоків – галереї портретів загиблих героїв АТО та тих, хто вижив, але про їхній подвиг широкому загалу невідомо. Через брак коштів фотогалереї виставлятимуться в соціальних мережах, але наприкінці року волонтери планують за підтримки небайдужих українців провести підсумкову виставку, на якій будуть розміщені фотопортрети та історії сучасних героїв України.

«Оберіг країни» – громадська організація, яка для підтримки учасників АТО та їхніх родин об’єднала українських волонтерів, представників неурядового сектору та митців.

XS
SM
MD
LG