Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі Савченко відмовився допитати військових, які були разом з нею в полоні


Надія Савченко
Надія Савченко

Суд у Донецьку Ростовської області Росії, який розглядає справу колишньої української військової, народного депутата Надії Савченко, відмовився допитати колишніх військових Збройних сил України, які були разом з нею в полоні в Луганську.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, суд мотивував відмову тим, що захист не надав достатньо підстав для виклику цих свідків.

Адвокат Ілля Новіков пояснив, що свідчення цих людей потрібні для того, щоб зрозуміти, чи не допитували їх в полоні під тиском.

Раніше сьогодні інший адвокат українки Марк Фейгін заявив, що суд обрав тактику, за якої відмовляється долучати до справи письмові докази, зібрані захистом.

Сторона захисту завершує надання доказів для російського суду у справі Надії Савченко. За даними адвокатів, цього тижня заплановані свідчення останніх чотирьох свідків сторони захисту, а сама Надія Савченко відповідатиме на запитання суду 1 лютого.

У середині грудня суд продовжив арешт Надії Савченко до 16 квітня. Після цього вона на знак протесту оголосила голодування – третє від моменту її арешту влітку 2014 року.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG