Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі вшанували другу річницю розгону місцевого Майдану


У Запоріжжі відбулася акція до другої річниці розгону місцевого Майдану (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00

Близько двох сотень запорожців зібралися на майдані Героїв революції на мітинг до другої річниці розгону місцевого Майдану. З собою учасники заходу принесли шини, а також запалили багаття на площі.

Активісти вшанували хвилиною мовчання героїв Небесної сотні і загиблих під час проведення антитерористичної операції на сході країни.

Внаслідок розгону запорізького Євромайдану 26 січня 2014 року силовики затримали близько 50 його учасників, понад сотня людей зазнала травм.

17 липня 2015 року Кіровський райсуд Кіровограда визнав колишнього голову Запорізької облради Віктора Межейка винним у справі щодо розгону запорізького Євромайдану. Йому було призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки та позбавленням права обіймати певні посади строком на 3 роки. Інший фігурант цієї справи, голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, був знайдений мертвим у власному будинку 12 березня 2014 року.

Жоден із правоохоронців та представників так званих «тітушок», що брали участь у «зачистці» місцевого Майдану, не був притягнутий до кримінальної відповідальності.

XS
SM
MD
LG