Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську представили художній фільм про полонених на Донбасі українців


Художній фільм Матешка про полонених українців виходить на широкий екран
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00

У Дніпропетровську відбувся перший в Україні допрем’єрний показ фільму Анатолія Матешка «Полон» (Captum).

За словами творців фільму, їхня стрічка – одна з перших спроб у повнометражному художньому кіно осмислити природу війни на сході України і війни взагалі. У центрі сюжету – протистояння дванадцятьох полонених, в яких вгадуються українські військові, та їхніх катів. Сюжет, зауважують творці, базувався на розповідях людей, які пережили полон.

Як зазначив продюсер Антон Сладкевич, Дніпропетровськ – перше українське місто, в якому автори «Полону» представляють свою картину перед виходом у широкий прокат. Місто, за його словами, обране не випадково, адже стало одним із «форпостів України».

Як розповів продюсер, зйомки фільму тривали всього 7 днів – цього вдалось досягти завдяки заздалегідь проведеним репетиціям із акторами. Реалії Донбасу намагались відтворити в Київській області. Кошторис стрічки склав близько 100 тисяч доларів США, що, за словами продюсера, є порівняно невеликою сумою.

На думку одного із виконавців головних ролей Остапа Ступки, «Полон» піднімає одну з вічних для людства тем – природи людини й природи війни. За його словами, стрічка навмисно знята чорно-білою: про війну не можна говорити в інших тонах.

На презентацію фільму були запрошені бійці антитерористичної операції. Команда творців стрічки й глядачі в залі привітали їх оплесками та вигуками «Слава Україні!».

XS
SM
MD
LG