Доступність посилання

ТОП новини

Президент Ірану: поліпшення відносин зі США залежить від Вашингтона


Хасан Роугані
Хасан Роугані

Президент Ірану Хасан Роугані заявляє, що його країна може мати кращі відносини зі США, але це залежить від Вашингтона, який, за його словами, має змінити «ворожу» позицію щодо Тегерана.

«Це можливо, щоб Іран і Сполучені Штати могли мати дружні відносини. Але ключ до цього – у руках Вашингтона, а не Тегерана», – заявив Роугані у Римі 27 січня.

«Я б хотів, щоб американці відмовилися від ворожості і вибрали інший шлях, але всередині США є певні проблеми, немає єдиного голосу», – додав президент Ірану.

Роугані перебуває із чотириденним візитом до Італії і Франції. Це перший державний візит іранського президента до Європи за понад 20 років.

Під час нинішньої поїздки Роугані очікується підписання ділових угод на 17 мільярдів євро.

Напередодні поїздки офіційні джерела повідомили, що Іран планує придбати 114 літаків у європейського виробника літаків компанії Airbus, пізніше оголошене число зросло до 127. Тегеран давно заявляв про необхідність оновити свій пасажирський повітряний флот.

Нині Іран виходить з міжнародної ізоляції після пом’якшення санкцій від 16 січня в рамках угоди між Тегераном та світовими лідерами про обмеження іранської ядерної програми.

XS
SM
MD
LG