Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Чумак заявляє, що регламентний комітет Ради погодив складення його повноважень


Віктор Чумак
Віктор Чумак

Регламентний комітет Верховної Ради України погодив складення депутатських повноважень народного депутата з фракції «Блок Петра Порошенка», заступника голови парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції Віктора Чумака.

«Сьогодні регламентний комітет ВРУ проголосував винести в зал подання про складання з мене депутатських повноважень. Попри те, що свою заяву з цього приводу я ще на початку тижня відкликав і виклав мої аргументи по суті справи», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

«Аргументи дуже прості. Наприкінці 2015 року Кабмін видав розпорядження про моє призначення до НАЗК, але поки не відбудеться конкурс щодо дообрання двох членів цього агентства, його створення та реєстрація в державному реєстрі як юридичної особи заблоковане. Оптимістично, це дообрання має статись до кінця лютого. Але, знаючи нашу реальність, може затягтися і на невизначений термін», – додав Чумак.

Депутат додав, що після консультацій з юристами вирішив відкликати заяву про складення депутатських повноважень до того часу, поки не вирішиться питання створення НАЗК як юридичної особи.

У грудні минулого року уряд України відповідним розпорядженням призначив на посаду трьох із п’яти членів Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), ними стали Наталія Корчак, Віктор Чумак та Олександр Скопич. Тоді в уряді заявили, що заповнення трьох із п’яти вакантних посад є «достатньою умовою для запуску агентства».

Водночас активісти заявили, що в такому складі НАЗК не зможе обрати свого голову, а для ухвалення будь-якого рішення НАЗК потрібно мінімум три голоси, без керівника НАЗК неможливо призначити працівників апарату, затвердити кошторис органу.

Як заявив міністр юстиції України Павло Петренко, Національне агентство з питань запобігання корупції зможе почати роботу наступного місяця, у лютому.

XS
SM
MD
LG