Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина закликала Росію припинити зловживати заявами про «зґвалтування 13-літньої»


Речник канцлера Німеччини Штеффен Зайберт заявив, що Росія має припинити політичні зловживання навколо нібито «зґвалтування 13-річної російськомовної дівчинки в Берліні».

За його словами, німецькі правоохоронні органи мають завершити своє розслідування без втручань із-за кордону.

У вівторок, 26 січня, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, говорячи про роздмухану російським телебаченням справу, закликав встановити «правду і справедливість» і припускав, що в Німеччині міграційні проблеми можуть привести до «спроби політкоректно «залакувати» дійсність у якихсь внутрішньополітичних цілях».

Скандал спалахнув по тому, як російський державний телевізійний «Перший канал», а слідом за ним інші російські засоби інформації почали розкручувати історію про те, як 13-літня дівчинка з «російськомовної родини» в Берліні зникла на 30 годин, а потім заявила, що її викрали зґвалтували мігранти «південного» вигляду. Як заявив кореспондент телеканалу, ситуація з біженцями в Німеччині вийшла з-під контролю, а сама країна перебуває на межі колапсу.

Поліція швидко з’ясувала, що не було ні викрадення, ні зґвалтування. А на кореспондента російського телеканалу в Берліні подали до суду через розпалювання ворожнечі.

XS
SM
MD
LG