Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина висловила здивування заявами Лаврова щодо «зґвалтування 13-літньої»


Сергій Лавров (л) і Франк-Вальтер Штайнмаєр (п), архівне фото
Сергій Лавров (л) і Франк-Вальтер Штайнмаєр (п), архівне фото

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив здивування критичними словами свого російського колеги Сергія Лаврова щодо справи навколо нібито «викрадення і зґвалтування 13-річної російськомовної дівчинки в Берліні».

За його словами, немає ніяких підстав чи виправдань для того, щоб використовувати справу цієї 13-літньої дівчинки, яка ще розслідується, як політичну пропаганду з метою розпалити пристрасті і вплинути на внутрішньонімецькі дебати, які й так непрості, щодо міграції.

Раніше в середу, 27 січня, речник канцлера Німеччини Штеффен Зайберт так само заявив, що Росія має припинити політичні зловживання навколо цього нібито зґвалтування. За його словами, німецькі правоохоронні органи мають завершити своє розслідування без втручань із-за кордону.

Речник прокуратури Берліна Мартін Штельтнер повідомив агентству Reuters, що медичне дослідження дівчинки не підтвердило її заяв про викрадення чи зґвалтування, але є підстави підозрювати сексуальні зловживання щодо дитини. За його словами, все виглядає як секс за взаємною згодою, але, оскільки в Німеччині сексуальні стосунки з особами до 14 років є кримінальним злочином, розпочато слідство щодо двох осіб. Речник також додав, що, за даними дослідження, згаданий сексуальний контакт відбувся ще напередодні зникнення дівчинки.

У вівторок, 26 січня, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, говорячи про роздмухану російським телебаченням справу про це «викрадення і зґвалтування», закликав встановити «правду і справедливість» і припускав, що в Німеччині міграційні проблеми можуть привести до «спроби політкоректно «залакувати» дійсність у якихсь внутрішньополітичних цілях».

Скандал спалахнув по тому, як російський державний телевізійний «Перший канал», а слідом за ним інші російські засоби інформації почали розкручувати історію про те, як 13-літня дівчинка з «російськомовної родини» в Берліні зникла на 30 годин, а потім заявила, що її викрали і зґвалтували мігранти «південного» вигляду. Як заявив кореспондент телеканалу, ситуація з біженцями в Німеччині вийшла з-під контролю, а сама країна перебуває на межі колапсу. У зв’язку з такими заявами кореспондента російського телеканалу на нього в Берліні подали до суду через розпалювання ворожнечі.

XS
SM
MD
LG