Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликав перетворити держоборонзамовлення на стимул розвитку економіки


архівне фото (©Shutterstock)
архівне фото (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко заявив, що державне оборонне замовлення має не тільки забезпечити підвищення бойового потенціалу Збройних сил та інших військових формувань, а й стати потужним стимулом і поштовхом інноваційного розвитку української економіки.

На засіданні Ради національної безпеки і оборони він доручив прискорити розробку та ухвалення Державної цільової оборонної програми розвитку озброєння та військової техніки на період до 2020 року, щоб на 4 роки вперед чітко знати, які види озброєнь і в якому році будуть поставлені у серійне виробництво і надійдуть до Збройних сил.

Уже цього року мають бути не лише представлені дослідні зразки розроблених в Україні за останні два роки нових озброєнь і техніки, а й запущено їхнє серійне виробництво, наголосив президент.

Серед завдань, які висунув Порошенко, – створювати виробництво продукції, яку нині доводиться купувати за кордоном, такої, як новітня електроніка, засоби зв'язку, засоби контрбатарейної боротьби, новітні радари, засоби радіоелектронної боротьби. Він також наголосив на необхідності створення в Україні виробництва ракет і боєприпасів.

«Президент також доручив державним замовникам разом із Державним концерном «Укроборонпром» під час планування державного оборонного замовлення у 2016 році забезпечити розробку та закупівлю в інтересах Сухопутних військ ЗСУ ракетного озброєння в рамках проекту «Вільха», комплексів крилатих ракет на основі технічних рішень проекту «Нептун», нових зразків артилерійських систем, високоточних ракет та боєприпасів, протитанкових ракетних комплексів, нових засобів автоматизації артилерійських підрозділів, автоматизованих комплексів розвідки. Окрему увагу Петро Порошенко звернув на безпілотні літальні апарати, у тому числі ударні, бронетранспортери нового покоління, засоби зв’язку та управління, навігаційну апаратуру, технології і матеріали космічної розвідки. Крім того, повідомив голова держави, для Повітряних сил Збройних сил планується розробка та закупівля модернізованих літаків, вертольотів, створення зенітного ракетного комплексу середньої дальності, модернізація наявних зенітних ракетних комплексів, засобів радіолокації, станцій оптоелектронного придушення. Для Військово-морських сил, за його словами, будуть закуплені морські засоби ураження та проаналізовано закупівлю бойових кораблів та броньованих артилерійські катерів», – мовиться в повідомленні прес-служби.

Війна, яку 2014 року почала Росія проти України, засвідчила слабкість Збройних сил України в тому вигляді, як вони існували на початок агресії. Відтак в Україні намагаються в умовах цієї війни реформувати й переозброїти Збройні сили.

XS
SM
MD
LG