Доступність посилання

ТОП новини

У МОЗ визнали неадекватність дій лікаря, які призвели до смерті п’ятирічного рівнянина – правозахисниця


Клініко-експертна комісія Міністерства охорони здоров’я визнала таким, що не відповідало стандартам і не було адекватним, надання медичної допомоги рівнянину Миколці Антонюку, який 3 листопада помер у Рівненській обласній дитячій лікарні, повідомила Радіо Свобода рівненська правозахисниця Ліана Диновська, яка була присутня на засіданні комісії.

А адвокат Миколчиних батьків Ярослав Конопацький написав звернення до міністра охорони здоров’я з проханням розібратися з роботою клініко-експертної комісії при управлінні охорони здоров’я в Рівненській області, суперечливі висновки якої змусили громадськість почати боротьбу за справедливе розслідування.

Як повідомляло Радіо Свобода, в понеділок, 25 січня, люди пікетували обласне управління охорони здоров’я, вимагаючи визнання невідповідними висновків комісії управління, де йшлося про те, що між діями лікарів і смертю хлопчика немає причинно-наслідкового зв’язку.

П’ятирічного хлопчика, якого привезли до лікарні батьки з підозрою лікарів «швидкої» на апендицит, перевели до реанімації, коли він уже помирав. Упродовж ночі черговий лікар і завідувач відділення не призначили йому ніякого лікування, окрім обтирань оцтом та ін’єкції ношпи.

Правоохоронні органи продовжують розслідування справи. Від роботи відсторонені троє представників медичної династії, які мали вплив на дитячу медицину в області. У правоохоронців є підозра щодо підміни результатів аналізів хворої дитини. Правозахисник Євген Новицький припускає, що заради встановлення істини у справі доведеться проводити ексгумацію.

XS
SM
MD
LG