Доступність посилання

ТОП новини

У НАТО обіцяють відповідати правдою на російську пропаганду


Єнс Столтенберґ
Єнс Столтенберґ

НАТО має намір надавати правдиву інформацію у відповідь на російську пропаганду, заявляє генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

«Ми бачимо, що Росія витрачає багато коштів та суттєво інвестує в різні види пропаганди, – заявив Столтенберґ. – Ми не протиставлятимемо тій пропаганді іншу пропаганду. Однак нам слід буди уважними і готовими відповідати правдою, фактами та цифрами, адже ми переконані, що зрештою саме правда матиме перемогу».

Звертаючись до представників ЗМІ, керівник альянсу закликав їх відігравати свою роль для побудови відкритих демократичних суспільств, критично оцінювати роботу урядів, НАТО й інших установ.

«Водночас будьте дуже пильними, бо існує ризик, коли деякі люди намагаються інформувати вас пропагандою, – закликав Столтенберґ. – Критично підходьте до того, звідки, з яких джерел надходить інформація».

За повідомленнями інформагенств, союз НАТО для боротьби з російською пропагандою вирішив створити нову комунікаційну структуру для роботи у цьому напрямку.

У проекті, запропонованому Військовим комітетом альянсу, йдеться про те, що «НАТО може боротися з кремлівською «мілітаризацією інформації», яку (Росія) використовувала для підтримки своїх дій, наприклад, у 2014 році при захопленні Криму, шляхом створення нової потужнішої комунікаційної структури і розсекречування конфіденційної інформації, згідно з проектом плану».

XS
SM
MD
LG